О природе экономической эффективности предприятий пищевой промышленности - Гончарук, А.Г. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2008)
Побудовано модель чотирьохфакторної продуктивності для підприємств харчової промисловості України. Оцінено економічну ефективність підприємств вибірки. Встановлено наявність істотного впливу фактора масштабу виробництва на економічну ефективність підприємств харчової промисловості: найбільш ефективними є середні підприємства, великий бізнес частіше забезпечує середній рівень ефективності, а малий бізнес, як правило, є неефективним.----------