Мемуари Яна Пасека про Івана Мазепу - Мицик, Ю. (Сiверянський лiтопис, 2009)
У даній статті пропонується публікація фрагментів твору польського мемуариста ХVІІ ст. Яна Хризостома Пасека, в яких описується його конфлікт з Іваном Мазепою у 1661 р. Зроблені спостереження щодо достовірності цього історичного джерела.