Модернізаційні перетворення транзитивних економік: європейський вимір - Вітер, І. (Дослідження міжнародної економіки, 2011)
Розглянуто поняття та види перехідних економік, визначено особливості транзитивної економіки. Надано класифікації модернізаційних перетворень за різними критеріями, охарактеризовано їхній вплив на євроінтеграційні перспективи транзитивних економік. Проаналізовано концепцію "Східного партнерства" як крок на шляху європейської інтеграції України.