Проблематика поняття "конкурентоспроможність" та диференціації його похідних - Бондаренко, М. (Дослідження міжнародної економіки, 2011)
У статті окреслено проблеми формування понятійного апарату конкурентоспроможності, розкрито результати дослідження в теоретичній площині, висвітлюється наукова спадщина вітчизняних та зарубіжних науковців, проводиться комплексний аналіз понятійного апарату основних теоретичних питань конкурентоспроможності за допомогою методу аналізу та синтезу й формується комплексне уявлення про диференціацію поняття та його похідних.