Практика встановлення трансферних цін транснаціональними корпораціями в Україні - Балюк, Т. (Дослідження міжнародної економіки, 2011)
У статті проаналізовано практику трансферного ціноутворення іноземними транснаціональними корпораціями в Україні. Розглянуто такі аспекти трансферного ціноутворення, як використання різних типів методів встановлення трансферних цін у відповідності до поділу, запропонованого Організацією економічного співробітництва та розвитку, та окремих методів трансферного ціноутворення; допустиме відхилення трансферних цін у операціях транснаціональних корпорацій з їх українськими підрозділами від ринкових; вибір валюти внутрішньофірмових операцій з товарами, роботами та послугами; застосування методів встановлення трансферних цін залежно від сфери діяльності транснаціональної корпорації.