Репродуктивное здоровье у девочек пубертатного возраста - Иванов, И.И.; Черняева, Е.С.; Попова, Е.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2009)
Обстежено 153 дівчінкі. На основі ехографічних, гормональних досліджень визначені клінічні особливості пубертатного періоду. Доведено, що дисгармонійний розвиток, порушення біологічного й статевого дозрівання є прекурсорами порушень менструальної функції у дівчат пубертатного віку.