Політичні стереотипи та стереотипізація мислення: роль та значення у системі іміджевих комунікацій - Ільницька, У. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2007)
Всебічно розглянуто особливості стереотипізації мислення як важливого чинника у процесі сприйняття та аналізу особою або групою осіб суспільно-політичної дійсності. Досліджено природу, джерела та механізми формування політичних стереотипів та показано їх роль і значення у системі іміджевих комунікацій. Наголошено на необхід- ності аналізу існуючої системи стереотипів при створенні іміджу суб’єкта політики.