Трансформація партійної системи в контексті трансформації політичної системи України - Шведа, Ю. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2007)
Розглядаються рушійні сили, якісні характеристики та етапи трансформації партійної системи України як однієї із складових політичної системи суспільства,