Псориаз - как дерматоз мультифакториальной природы. Особенности течения. Современные методы реабилитации пациентов - Чинов, Г.П. (Таврический медико-биологический вестник, 2009)
Псоріаз – одна з найпоширеніших хвороб шкіри. Зараз важливу роль в патогенезі захворювання додають генетичній схильності. Ймовірно «помилка» обміну ДНК передається по спадку і є основною причиною метаболічних розладів. Лікування псоріазу комплексне, включає систему реабілітаційних заходів. Основним принципом є індивідуальний підхід і створення сприятливої моральної атмосфери. Раціональне і своєчасне комплексне відновне лікування – застава попередження ранньої інвалідизації.