Динамика плазмин-индуцированного синтеза фактора некроза опухоли-альфа мононуклеарными лейкоцитами под влиянием фосфатидилхолиновых липосом при развитии эксикоза при тяжелом течении кишечного токсикоза у детей - Нгема, Э.Н. (Таврический медико-биологический вестник, 2009)
У дітей, що страждають на гострі кишкові захворювання (ГКЗ) з середньо-важкою та важким клінічним перебігом вивчено рівень TNF-α в культуральному середовищі культури клітин мононуклеарних лейкоцитів. Встановлено, що під впливом плазміну у хворих на ГКЗ має місце поглиблення дисбалансу цитокінового гомеостазу - зростання синтезу мононуклеарними лейкоцитами прозапального цитокіну TNF-α, а також модулюючий вплив на цей процес фосфатіділхолінових ліпосом.