Підполковник армії УНР, сотник СС "Галичина", полковник УПА Іван Ремболович - Ясенчук, О. (Сiверянський лiтопис, 2011)
З використанням маловивченого історичного матеріалу зроблено спробу дослідити життя уродженця Чернігівщини, учасника перших національно-визвольних змагань, підполковника армії УНР, сотника СС "Галичина", полковника УПА Івана Ремболовича.