Ставлення чернігівського селянства до аграрної реформи Столипіна - Герасимчук, О. (Сiверянський лiтопис, 2011)
У статті досліджується ставлення селянства Чернігівської губернії до реалізації столипінської аграрної реформи (1907 – 1914 рр.), розкрито причини і форми селянських протестів проти столипінського землевпорядкування.