Ідея правової держави в науково-теоретичній спадщині Отто Ейхельмана - Турчин, Я. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2008)
Аналізуються погляди Отто Ейхельмана щодо принципів організації правової держави та форм її взаємодії з громадянським суспільством. Розглядаються принципи верховенства права, суверенітету народу, поділу влади, незалежності судів і суддів тощо. Доводиться, що погляди О. Ейхельмана є актуальними для сучасного державотворчого процесу в Україні.