Случай пятого кесарева сечения - Рыбалка, А.Н.; Заболотнов, В.А.; Дубковский, Г.В.; Аникин, С.С. (Таврический медико-биологический вестник, 2010)
В статті наведений випадок п’ятого кесарева розтину. Наведено, що жінки з рубцем на матці належать до групи високого ризику з перинатальних ускладнень. Дбайливий нагляд за вагітними з рубцем на матці на етапі жіночої консультації у антенатальному періоді з використанням УЗ-моніторінга, госпіталізація у акушерське відділення у строку 35-36 тижнів вагітності, використання синтетичного шовного матеріалу, раціональна антибіотикотерапія сприяють зниженню ризика перинатальних ускладнень. У статті наведени рекомендації щодо техніці операції.