Влияние остеопластических материалов на клинические данные и показатели ОКБ, ОМБ, АОА ротовой жидкости при хирургическом лечении пародонтита - Кириченко, В.Н. (Таврический медико-биологический вестник, 2010)
Порівнювальне вивчення результатів хірургічного лікування пародонтита з застосуванням ТОГМ в сполученні з КЕРГАП ТКФ ЙПл проведено у 118 пацієнтів. При цьому, ТОГМ використовувалась як остеопластичний матеріал (у подрібненому вигляді), і як біорезорбіруюча мембрана. Установлено, що застосування комбінації зазначених матеріалів сприяє прискоренню процесів відновлення в тканинах пародонту, що підтверджується підвищенням показників ОКБ, АОА і зниженням ОМБ.