Особенности течения догеморрагического периода артериовенозных мальформаций, осложненных внутричерепными кровоизлияниями - Дзяк, Л.А.; Митрофанов, К.В.; Мизякина, Е.В.; Цуркаленко, Е.С. (Таврический медико-биологический вестник, 2010)
У статті проаналізовано особливості клініко-неврологічного перебігу артеріовенозних мальформацій, які ускладнені внутрічерепним крововиливом. Обстежено 100 пацієнтів з внутрічерепним крововиливом у догеморагічному періоді. Проведений аналіз клінічних симптомів у догеморагічному періоді показав, що вони носять специфічний характер, асоційований з церебральною артеріовенозною мальформацією, знання якої має сприяти ранній діагностиці та лікуванню основної патології до розвитку церебрального крововиливу.