Методика выбора оптимальных технологических схем очистных и подготовительных работ - Кучер, В.А. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2008)
Запропоновано механізм вибору оптимальних технологічних схем проведення гірничих виробок. Установлено, що їх вибір має ґрунтуватися на конструюванні варіантів по якісних параметрах згідно з оцінкою значущості характеристик якісних параметрів і критеріїв оптимальності. ----------