Особенности морфологических изменений сердечно-легочной системы в условиях экспериментальной модели послеоперационной вентральной грыжи - Гербали, О.Ю. (Таврический медико-биологический вестник, 2010)
В роботі досліджено характер морфо функціональних змін легенів та міокарду при моделюванні післяопераційної вентральної грижі (ПВГ) у тварин. Робота виконана на 27 лабораторних кроликах. Встановлено, що існування ПВГ не є окремим процесом та впливає на функціональний стан серцево-легеневої системи, супроводжуясь дистрофічними змінами ціх структур.