Levels of malondialdehyde and magnesium and the activity of catalase and glutathione reductase as markers of oxidative stress in the erythrocytes of patients with Ischemic Heart Disease - Chachoua, I.; Konoshenko, S.V.; Kazakova, V.V. (Таврический медико-биологический вестник, 2010)
Показано, що в еритроцитах хворих на ішемічну хворобу серця зростає вміст магнію і малоного диальдегіду. Разом iз цим, в еритроцитах підвищується активність антиоксидантних ферментів: каталази та глутатіонредуктази. Отримані дані свідчать про можливість розвитку компенсаторних процесів, спрямованих на підтримання в еритроцитах хворих прооксидантно-антиоксидантної рівноваги.