Клиническая эффективность СИТ аллергенами у больных сезонной бронхиальной астмой - Знаменская, Л.К. (Таврический медико-биологический вестник, 2010)
98 хворих нa бронхіальну астму I и II ступеня було рандомізовано на 3 клінічні групи. В 1 групу увійшли 25 хворих, які отримали стандартну терапію, в 2 групу – 49 хворих, які отримали специфічну імунотерапію алергенами СІТ), в 3 групу – 24 хворих, які поряд з СІТ отримали курс лікування пробіотиками. Було вивчено клінічну ефективність СІТ та вплив сімультантних курсів пробіотичної терапії. Доведено, що СІТ призводить до збереження повного контролю у 79,6% хворих в період цвітіння причинного алергену, поєднане використання пробіотиків з СІТ підвищує її клінічну ефективність на 12,1%.