Ендотеліальна дисфункція у дітей з кардіальними дизритміями та її фармакотерапія - Волосовець, О.П.; Кривопустов, С.П.; Досенко, В.Є.; Мороз, Т.С. (Таврический медико-биологический вестник, 2010)
В статті представлено данні обстеження 160 дітей з порушенням серцевого ритму та провідності. Було виявлено, що порушен- ня функцій серця (автоматизму, провідності, збудливості) корелюють зі ступенем дисфункції ендотелію. При погіршенні функціонального стану ендотелію зменшується відсоток номотопних порушень ритму, а порушення провідності та комбіновані ари- тмії зростають. Запропоновано диференційований підхід до терапії дітей з кардіальними дизритміями на фоні дисфункції ендотелію в залежності від ступеню її тяжкості.