Метод оцінки реакції серцево-судинної системи у дітей та підлітків на навантаження під контролем єхокардіографії - Кузьменко, Т.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2010)
У статті запропоновано метод аналізу гемодинамічних змін серця у дітей та підлітків на навантаження, який полягає у проведенні проби з дозованим фізичним навантаженням та додатковим проведенням єхокардіографічного дослідження. Стандартизований алгоритм оцінки серця дозволить поліпшити визначення ступеня адаптації серцево-судинної системи в педіатричної практиці.