Ідея патріархату Української Греко-Католицької Церкви: історія та сучасність - Волинець, О. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2008)
Аналізується проблема ставлення ієрархії Української Греко-Католицької Церкви до питання необхідності проголошення Патріархату.