Політична еліта та політична модернізація - Трачук, В. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2008)
Дослідження є спробою аналізу суспільно-політичної модернізації України, оцінки модернізаційного потенціалу вітчизняної політичної еліти як вирішального суб’єкта модернізації.