Українська соціал-демократична партія: періодичні видання та діяльність (кінець ХІХ – початок ХХ ст.) - Хімяк, О. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2008)
Розглядається діяльність Української соціал-демократичної партії та докладно досліджується роль преси у внутрішньопартійному та загальнополітичному житті галицького суспільства.