Релігійний фактор у політичному житті кримських татар в умовах трансформації державотворчих процесів в Україні - Щерба, О. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2008)
Проаналізовано перебіг розвитку та інтеграції ісламського чинника у Криму в умовах становлення та розбудови незалежної України. Здійснено спробу аналізу ступеня впливу релігійного фактора на політичні процеси у житті репатрійованих кримських татар.