Публічні консультації як інструмент громадського лобіювання: Волинський регіон - Ярош, О. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2008)
Народ впливає на владу, чітко формулюючи їй свої вимоги, влада враховує інтереси і побажання народу. На жаль, ця теза ще не стала українською реальністю. Однією із основних загроз ігнорування державною владою громадської думки залишається величезна і поки що неподоланна проблема – корумпованість. Корупція і публічність влади – дві взаємозалежні категорії. Чим вищий рівень корупції, тим менша публічність влади, і навпаки.