Філософсько-методологічні засади дослідження категорій “національного інтересу” та “зовнішньополітичної цілі” (на прикладі зовнішньої політики України) - Ярошко, О. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2008)
Визначаються філософсько-методологічні засади дослідження ключових категорій зовнішньополітичного аналізу “національного інтересу” та “зовнішньополітичної цілі”. Теоретико-методологічні напрацювання у сфері дослідження “національного інтересу” та “зовнішньополітичної цілі” співвідносяться з українською зовнішньополітичною практикою.