Діяльність української політичної еміграції в Австрії у 20-х рр. ХХ ст. - Плазова, Т. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2009)
Досліджується та аналізується питання української політичної еміграції в Австрії у 20-х рр. ХХ ст. Саме у цей період національно-визвольний рух зазнав найбільшої невдачі, українські вояки змушені були покинути батьківщину та перебратися на чужину. Аналізується чисельність, соціальний статус та діяльність української політичної еміграції.