Вплив релігії на процес формування національної ідентичності українців та особливості його відображення у працях С. Томашівського - Щербата, М. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2009)
Досліджуються праці С. Томашівського про вплив релігії на процес формування національної ідентичності українського народу. Проаналізовано ідеї вченого щодо необхідності формування в Україні єдиної Помісної церкви.