Вплив гендерних стереотипів на статус жінки-лідера в сучасному українському суспільстві - Микитко, О. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2009)
Проаналізовано гендерні нерівності у політичному просторі України. Розглядається феномен жінки-лідера та жінки-політика. В аспекті впливу на нього визначено основні політичні стереотипи щодо просування жінок до вищих ешелонів влади.