Особливості розвитку політичної нації в умовах поліетнічності - Луцишин, Г. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2009)
Аналізується розвиток політичної нації у сучасних умовах, яка сприяє стабілізації міжетнічних відносин, гармонізації інтересів титульної нації та національних меншин, виступає важливим стимулом для консолідації суспільства. Також розглядається процес конституювання політичної нації як на внутрішньому, так і зовнішньому рівнях, вплив національних меншин на процес націєтворення.