Газета «Діло» та її вплив на формування політичної свідомості українців Галичини (кінець ХІХ – початок ХХ ст.) - Хімяк, О. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2009)
Досліджується спроба аналізу тематики українського щоденного часопису «Діло» і його впливу на соціальні та політичні погляди населення.