Архетип свобода у контексті французької політичної теорії та історії - Дорошенко, С. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2010)
Розглянуто сучасні підходи щодо аналізу політичної ментальності. У межах політологічного аналізу окреслено коло проблем, які потребують вирішення з використанням підходів психології. Зроблено висновок про те, що архетип “свобода” становить важливий елемент політичної ментальності французів.