Суспільно-політична та культурно-просвітницька діяльність наукових осередків української діаспори в США - Плазова, Т. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2010)
Досліджується та аналізується питання діяльності українських наукових осередків на території США. Особливу увагу приділено головним центрам науки української діаспори, а саме: Науковому товариству ім. Т. Шевченка, Українській вільній академії наук та Українському інституту Америки.