Етнополітичні орієнтації сучасних українських партій - Рудакевич, О. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2010)
Розкрито зміст етнополітики українських партій, які представляють основні ідеологічні доктрини сучасності. Здійснено аналіз програм, з якими політичні сили брали участь у парламентських виборах 2006 і 2007 рр., та наведено узагальнювальну характеристику етнополітичних орієнтацій вітчизняних партій і блоків.