Проблема гуманізації суспільства у працях Івана Павла ІІ - Волинець, О. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2010)
Досліджуються праці Івана Павла ІІ, присвячені аналізу ролі Церкви у подоланні суспільних деформацій та формуванні творчої, вільної та активної особистості, здатної самостійно мислити і діяти та готової взяти на себе відповідальність за результати своєї діяльності в умовах сучасних суспільно-політичних процесів, зокрема в Україні.