Новітні українсько-американські відносини - Сивак, О.; Черник, П. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2010)
Проаналізовано українсько-американські взаємини сучасної доби. Виокремлено проблемні питання у відносинах двох держав і запропоновано шляхи їхнього вирішення. Значну увагу приділено важливості впливу США на зміцнення геополітичного становища України. Наголошено на стратегічному характері теперішніх українсько-американських відносин.