Представницька демократія та місцеве самоврядування у поглядах Дж. Ст. Мілля - Моспаненко, І. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2011)
Вивчено погляди французького дослідника Джона СтюартаМілля на сутність представницької демократії та проблему розподілу повноважень і функцій між центральною та місцевою владою. Охарактеризовано принципи, за якими слід здійснювати вибори до місцевих зборів. Розкрито роль місцевих органів влади як інструмента виховання членів суспільства.