Політична наука та проблема ідеології - Четверікова, Л. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2011)
Коротко розглянуто специфіку розвитку політичної науки в епоху Модерн та постмодерну добу. Досліджено роль та значення ідеології в житті суспільства, а відтак і особливості та детермінанти її впливу на політичну науку на кожному з етапів.