Роль церкви і духовенства у виборчому процесі України - Яцишин, У. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2011)
Проаналізовано мотивацію, прояви та наслідки інтересу Церкви і духовенства до виборчого процесу в сучасній Україні, яка розглядає різні способи використання релігійного чинника політиками у передвиборчий час.