Ментальність як теоретико-методологічна підстава для аналізу політичного мислення французів - Дорошенко, С. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2011)
Розглянуто позиції французьких науковців, у яких зроблено аналіз теоретичних аспектів дослідження ментальності. Окреслено особливості поглядів антропологів, філософів, істориків, соціологів, політологів країни. Зроблено висновок про те, що ментальність становить важливий аспект методологічної бази сучасних досліджень політки.