Концептуальні положення української політичної доктрини в глобальній теорії міжнародних відносин - Кузьбіда, М. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2011)
Праналізовано розвиток української міжнародної доктрини на фоні глобальних світових змін. Обґрунтовано основні положення міжнародних доктрин, які мають відношення до української реальності. Показано їх еволюцію від початку XX ст. до сьогоднішнього дня.