Особливості формування та складу верхніх палат у парламентах країн Центральної та Східної Європи - Панчак-Бялоблоцка, Н. (Українська національна ідея: реалії та перспективи розвитку, 2011)
Проаналізовано особливості сучасного бікамералізму в країнах Центральної та Східної Європи на підставі порівняння процедур формування й атрибутів складу верхніх палат національних парламентів. Запропоновано історичний огляд розвитку двопалатності в країнах Центральної та Східної Європи. Оцінено представництво жінок у верхніх палатах, а також професійність складу останніх.