Зародження правових ідей в Україні на початку ХVІІІ ст. - Бичко, А.К. (Філософські обрії, 2009)
Стаття присвячена актуальній проблемі зародження та розвитку правових ідей в Україні на початку XVIII ст. У дослідженні поетапно аналізуються джерела права від часів Київської Русі до Конституції Пилипа Орлика 1710 р. Автор статті глибоко переконаний, що формування правових ідей в Україні на сьогодні є першочерговою темою для дослідження, а тому у подальшому потребує досконалого вивчення та є досить перспективною.