Діалог культур та діалог в культурі: постмодерний образ св. Франциска Ассізького - Голозубов, О.В. (Філософські обрії, 2009)
Розглядається діалогізм як одна із особливостей кросскультурного простору, в якому різні епохи та культури висвітлюються по-новому. Однією із таких проекцій постмодерна, особливо в його релігійному різновиді, стає середньовіччя, а центральним персонажем св. Франциск Ассізький. висвітлені основні форми діалогу в житті та проповіді Блазня Господня як прояв глибини та своєрідності його особистості.