Про політичне становище України за доби Руїни - Пиріг, П. (Сiверянський лiтопис, 2011)
У статті порушено проблему становища України в другій половині XVII століття. Йдеться про відносини з нею Росії, Польщі, Туреччини, Криму тощо. Висвітлюється внутрішньо- та зовнішньополітична діяльність українських гетьманів.