Образ козацького полковника періоду Хмельниччини як учасника державотворення в новітній українській історіографії - Радько, П. (Сiверянський лiтопис, 2011)
У статті в історіографічному контексті розкривається образ козацького полковника періоду Визвольної війни українського народу середини ХVІІ століття. Особлива увага звертається на його функціональну роль як учасника державотворчого процесу.