Естетичні аспекти світогляду Георгія Кониського в контексті ідей українського бароко - Царенок, А. (Сiверянський лiтопис, 2011)
Автор звертається до історико-естетичних реконструювань на основі аналізу творчої спадщини Г. Кониського, враховуючи її співвіднесеність із традиціями естетичної думки доби українського бароко.