Глобалізаційні виклики життєвотворчій функції освіти - Джура, О.Д. (Філософські обрії, 2009)
Аналізуються виклики до освіти, обумовлені процесом світової глобалізації, та відповіді на них технологіями реформ останньої. Зокрема її модернізації.